Home

PlanoPaneducational Γραφείο Γενικού Τουρισμού Εισιτήρια & Ξενοδοχεία Διακοπές σε Ελλάδα & Εξωτερικό Σταδίου 5, Αθήνα 10562
Τηλ.: 2103237088 Fax : 2103225439
e-mail : paneducational@yahoo.gr __________________________________________________________________________________________

ΣΥΡΟΣ

Ερμούπολη - Μεσαιωνικός ΟΙκισμός - Γύρος Νησιού
3 Ημέρες Ακτοπλοϊκώς

 

1η Ημέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΥΡΟΣ
Συγκέντρωση στο σχολείο και μεταφορά στο λιμάνι.  Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για το νησί της Σύρου.  Μετά από ένα ταξίδι 3,5 ωρών φθάνουμε στη πανέμορφη πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Ερμούπολη.  Μετάβαση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.  Το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ξεκούραση.  Το απόγευμα θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, την "Άρχόντισσα των Κυκλάδων" όπως την αποκαλούν. Περιπλανώμενοι στα γραφικά σοκάκια της θα θαυμάσουμε τα πολλά μαρμάρινα νεοκλασικά, τα οποία της έδωσαν και το χαρακτηριστικό τίτλο Μαρμάρινη Πόλη. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

2η  Ημέρα: : ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΩ ΣΥΡΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ  
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου, τη συνοικία Βαπόρια με τα νεοκλασικά μέγαρα, τη μικρή Βενετία και το μνημείο του ¨Αταφου Αγωνιστή¨.  Προαιρετική επίσκεψη στο θέατρο-όπερα και στο Θεατρικό Μουσείο, το Πνευματικό Κέντρο και το μουσείο με τα αντίγραφα Κυκλαδικής Τέχνης.  Θα δούμε ακόμη το Αρχαιολογικό Μουσείο, το 1ο Γυμνάσιο της Νέας Ελλάδας, το μοναδικό Δημαρχείο στη μαρμάρινη πλατεία Μιαούλη & τέλος μέσα από την αγορά θα φθάσουμε στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, προκειμένου να θαυμάσουμε την ομώνυμη αυθεντική εικόνα του EL GRECO.  Αμέσως μετά, θα μεταβούμε στον ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ.  Εδώ θα επισκεφθούμε τον Καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγ. Γεωργίου, το Μοναστήρι των Καπουτσίνων, το Μοναστήρι των Ιησουιτών, την Πιάτσα, τα Λαογραφικά Μουσεία & μέσα από τα στεγάδια και τα στενά δρομάκια θα φθάσουμε στο "Κάτω Τέρμα", όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για να ξεκινήσουμε το Γύρο του Νησιού.  Στη διαδρομή θα δούμε όλο το νότιο τμήμα της Σύρου, περνώντας από τα χωριά με τις θαυμάσιες παραλίες Βάρη, Μέγα Γιαλό, Ποσειδωνία ή Ντελαγράτσια, Φοίνικα, Γαλησσά και Κίνι.  Στάση για φαγητό σε παραλιακή ταβέρνα, σε ένα από τα χωριά.  Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα:  ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια ακόμη βόλτα στην πόλη και για τα τελευταία ψώνια στην αγορά της.  Δε θα πρέπει να ξεχάσουμε βεβαίως στα ψώνια να συμπεριλάβουμε τα περίφημα συριανά λουκούμια και τις χαλβαδόπιτες, χαρακτηριστικά τοπικά εδέσματα.  Νωρίς το μεσημέρι, επιβιβαζόμαστε στο πλοίο.  Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά & μεταφορά στο σχολείο.

Περιλαμβάνονται:
Μετακινήσεις, εκδρομές & περιηγήσεις, με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα (διατίθεται κατ’ αποκλειστικότητα στο σχολείο, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής).
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΠΕΙΡΑΙΑ – ΣΥΡΟ – ΠΕΙΡΑΙΑ σε οικονομική θέση.
Δύο (2) διαν/σεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο, σε τρίκλινα-τετράκλινα δωμάτια οι μαθητές & σε μονόκλινα-δίκλινα οι συνοδοί καθηγητές.
Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο (σύνολο 2).
Δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο, όπου περιλαμβάνεται ημιδιατροφή (σύνολο 2).
Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας.
Δωρεάν συμμετοχή των συνοδών καθηγητών.
Ασφαλιστική κάλυψη & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Οι είσοδοι στα μουσεία & στους ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Βεργίνα - Βέροια - Σπήλαιο Πετραλώνων - Νέα Μουδανιά
5 Ημέρες Οδικώς

 

1η Ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση το πρωί στο σχολείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσους σταθμούς για ξεκούραση και φαγητό.  Στη διαδρομή επίσης θα μπορέσουμε να συνδυάσουμε τις στάσεις μας θαυμάζοντας την τουριστική περιοχή στα Καμένα Βούρλα και την πανέμορφη κοιλάδα των Τεμπών.  Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.  Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

2η  Ημέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε την ξενάγησή μας στα κυριότερα ιστορικά μνημεία της Νύμφης του Θερμαϊκού όπως ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, η Καμάρα (Αψίδα του Γαλέριου), τα βυζαντινά τείχη, ο πολιούχος της πόλης Άγιος Δημήτριος με την κρύπτη του και το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, όπου μεταξύ άλλων φυλάσσονται τα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας κτερίσματα από τις ανασκαφές στους τάφους της Βεργίνας.  Θα επισκεφθούμε τα κάστρα στην Άνω πόλη που διασώθηκε από την πυρκαγιά του 1917,  για να θαυμάσουμε πανοραμικά τον Θερμαϊκό κόλπο. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε και το απόγευμα ελεύθερο για ψώνια στην πόλη.  Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΒΕΡΓΙΝΑ – ΒΕΡΟΙΑ
Το πρωί, μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για τον ιστορικό χώρο της Βεργίνας. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους αξιολογότερους Μακεδονικούς τάφους, ένας εκ των οποίων είναι και του Φιλίππου Β΄, τους οποίους έφερε στο φως η σκαπάνη του αρχαιολόγου Μ. Ανδρόνικου το 1977.  Στον χώρο αυτό για την προστασία των βασιλικών τάφων  κατασκευάστηκε (ολοκληρώθηκε το 1993) υπόγειο κτίριο που εγκιβωτίζει και προστατεύει τα αρχαία μνημεία, διατηρώντας σταθερές τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, πράγμα απαραίτητο για τη σωτηρία των τοιχογραφιών. Το κτίσμα αυτό εξωτερικά έχει τη μορφή χωμάτινου τύμβου.  Επόμενος σταθμός μας η Βέροια για γεύμα.  Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα:  ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ – ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το γνωστό σπήλαιο των Πετραλώνων λίγο έξω από το ομώνυμο χωριό και σε υψόμετρο 250μ., στους πρόποδες  του βουνού Κάτσικα. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια με παλαιοντολογικό ενδιαφέρον.  Νωρίς το μεσημέρι αναχωρούμε, περνώντας από τη Νέα Τρίγλια, για τα Νέα Μουδανιά μια πανέμορφη παραλιακή πόλη όπου και θα γευματίσουμε σε μια από τις πολλές παραθαλάσσιες ταβέρνες. Νωρίς το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο.  Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα:  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΔΙΟΝ
Την τελευταία ημέρα, αφού προγευματίσουμε, αναχωρούμε για το Δίον, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο.  Εν συνεχεία παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.  Στη διαδρομή θα υπάρξουν ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση.  Άφιξη στον χώρο του σχολείου αργά το απόγευμα.

Περιλαμβάνονται:
Μετακινήσεις, εκδρομές και περιηγήσεις, με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα (διατίθεται κατ’ αποκλειστικότητα στο σχολείο, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής).
Τέσσερις (4) διαν/σεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο, σε τρίκλινα-τετράκλινα δωμάτια οι μαθητές και σε μονόκλινα-δίκλινα οι συνοδοί καθηγητές.
Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο (σύνολο 4).
Δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο, όπου περιλαμβάνεται ημιδιατροφή (σύνολο 4).
Επίσημος επαγγελματίας ξεναγός στη Βεργίνα & στη Θεσσαλονίκη.
Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας.
Διόδια αυτοκινητοδρόμων.
Δωρεάν συμμετοχή των συνοδών καθηγητών.
Ασφαλιστική κάλυψη & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Οι είσοδοι στα μουσεία και στους ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους.

 

KERKYRA

Αχίλλειον - Κανόνι - Δασιά - Παλαιοκαστρίτσα
5 Ημέρες Οδικώς

 

1η Ημέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΣΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ
Συγκέντρωση στο σχολείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση.  Μετά από ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση, άφιξη στην Ηγουμενίτσα το απόγευμα. Επιβίβαση στο πλοίο και μετά από 2 ώρες περίπου φθάνουμε στο καταπράσινο νησί των Φαιάκων.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.  Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: ΚΕΡΚΥΡΑ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και εν συνεχεία θα ξεναγηθούμε στην πόλη.  Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου της πόλης, όπου εκεί φυλάσσονται σε ασημένια λάρνακα τα οστά του Αγίου. Το μοναδικό στην Ευρώπη Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, το οποίο στεγάζεται στα Παλαιά Ανάκτορα - επιβλητικό κτίσμα του 19αι, στο οποίο έγινε η Διάσκεψη κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούνιο του 1994.  Εδώ θα δούμε επίσης τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Μνημείο της Ένωσης των Επτανήσων και το Πολυγωνικό Βενετσιάνικο πηγάδι. Στη συνέχεια αφού περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα καντούνια της παλιάς πόλης, θαυμάζοντας τα παραδοσιακά σπίτια με Ιταλική επίδραση, θα καταλήξουμε στο περίφημο Λιστόν, ένα εξαιρετικό δείγμα της Γαλλικής παρουσίας όπου θα απολαύσουμε τον καφέ ή το αναψυκτικό μας. Μπροστά μας ξετυλίγεται η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, η Σπιανάδα και απέναντι δεσπόζει το Παλιό Φρούριο. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε στα πολλά μαγαζιά που βρίσκονται γύρω από τη Σπιανάδα και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος Χρόνος. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΔΑΣΙΑ - ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ
Μετά το πρόγευμα θα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με το νησί, επισκεπτόμενοι το βόρειο τμήμα του. Θα περάσουμε από τη Δασιά και θα καταλήξουμε στην περίφημη Παλιοκαστρίτσα, την τουριστικότερη ίσως περιοχή του νησιού, όπου σύμφωνα με κάποιους μελετητές ταυτίζεται με την ομηρική πόλη των Φαιάκων. Θα επισκεφθούμε το επιβλητικό μοναστήρι της Θεοτόκου πάνω στην κορυφή του ομώνυμου λόφου. Μεγάλη εντύπωση θα μας προκαλέσουν οι αγιογραφίες και οι εικόνες καθώς και τα οστά μιας γιγαντιαίας φάλαινας, που φυλάσσονται στο μοναστήρι και συνεχίζοντας μετά το χωριό Κρήνη θα δούμε το Βυζαντινό Φρούριο Αγγελόκαστρο, κτίσμα του 13ου αιώνα. Στη συνέχεια μετάβαση στην πόλη όπου και θα γευματίσουμε. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ – ΚΑΝΟΝΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Γαστούρι για να θαυμάσουμε το εντυπωσιακό ανάκτορο που έκτισε η βασίλισσα της Αυστρίας Ελισσάβετ, το εκπληκτικό Αχίλλειον.  Ένας υπέροχος χώρος με αναγεννησιακές τοιχογραφίες και αγάλματα, με αυτό του Αχιλλέα να δεσπόζει, προτομές των εννέα μουσών αλλά και διασήμων φιλοσόφων καθώς και έναν κατάφυτο κήπο με πεζούλια.  Κατόπιν αναχωρούμε για την αριστοκρατική συνοικία της πόλης το Κανόνι, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τη μοναδική θέα που απλώνεται μπροστά του: καταπράσινες ακτές, το νησάκι με την εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών, που ενώνεται με το Κανόνι με μια στενή λωρίδα στεριάς και το ξακουστό Ποντικονήσι, που έχει πάνω του μια εκκλησιά του Παντοκράτορα κτισμένη τον 11ο ή 12ο αιώνα. Το μεσημέρι οδηγούμαστε στον παραλιακό δρόμο του όρμου Γαρίτσας όπου θα γευματίσουμε σε μια από τις πολλές γραφικές ταβέρνες της περιοχής.  Ακολούθως, αφού απολαύσουμε για μια ακόμη φορά τη βόλτα μας στην υπέροχη Σπιανάδα και τον καφέ μας στο Λιστόν, αργά το απόγευμα, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο.  Ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: ΚΕΡΚΥΡΑ -  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 
Νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε από την Κέρκυρα και με το Ferry Boat περνάμε απέναντι στην Ηγουμενίτσα.  Συνέχεια του ταξιδιού μας για την πολη μας, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση.  Άφιξη στο σχολείο.

Περιλαμβάνονται:
Μετακινήσεις, εκδρομές και περιηγήσεις, με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα (διατίθεται κατ’ αποκλειστικότητα στο σχολείο, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής).
Εισιτήρια Ferry-Boat Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα.
Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής, σε περίπτωση αεροπορικής εκδρομής.
Τέσσερις (4) διαν/σεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο, σε τρίκλινα-τετράκλινα δωμάτια οι μαθητές και σε μονόκλινα-δίκλινα οι συνοδοί καθηγητές.
Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο (σύνολο 4).
Δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο, όπου περιλαμβάνεται ημιδιατροφή (σύνολο 4).
Έμπειρος συνοδός/αρχηγός του γραφείου μας.
Επίσημος επαγγελματίας ξεναγός στην Πόλη και στο Αχίλλειον.
Διόδια αυτοκινητοδρόμων & γέφυρας Ρίου-Αντιρίου.
Δωρεάν συμμετοχή των συνοδών καθηγητών.
Ασφαλιστική κάλυψη & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Οι είσοδοι στα μουσεία & στους ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους.

 

XANIA 

Ακρωτήρι - Ομαλός - Φαράγγι Σαμαριάς - Ρέθυμνο - Αρκάδι - Κνωσός - Αρχ. Μουσείο Ηρακλείου
5 Ημέρες Ακτοπλοϊκώς ή Αερ/κώς

 

1η Ημέρα:  ΧΑΝΙΑ
Συγκέντρωση στο σχολείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο λιμάνι ή στο αεροδρόμιο.  Επιβίβαση στο πλοίο / αεροπλάνο και αναχώρηση.  Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.  Το μεσημέρι μεταφορά στην πόλη των Χανίων για γεύμα και ελεύθερος χρόνος έως αργά το απόγευμα, για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος. Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

2η  Ημέρα: ΑΚΡΩΤΗΡΙ 
Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη των Χανίωναπό το Τζαμί των Γενίτσαρων, την παλιά Βενετσιάνικη Εκκλησία, τον προμαχώνα Σαν Σαλβατόρε, τη Βενετσιάνικη Λότζια και την εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου.  Θα επισκεφθούμε ακόμη το Αρχαιολογικό και το Ναυτικό Μουσείο, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του φρουρίου Φίρκα, όπου στους χώρους του με τα πλούσια και σημαντικά εκθέματα διαφυλάσσονται οι ναυτικές παραδόσεις της Κρήτης.  Το μεσημέρι φαγητό στο γραφικό Βενετσιάνικο λιμάνι.  Ακολούθως συνεχίζουμε ανατολικά των Χανίων, στη χερσόνησο γνωστή με το όνομα Ακρωτήρι, όπου βρίσκονται οι τάφοι των Βενιζέλων και θα επισκεφθούμε το χωριό Μουρνιές, όπου βρίσκεται το σπίτι του Ελ. Βενιζέλου.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΟΜΑΛΟΣ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το χιλιοτραγουδισμένο οροπέδιο του Ομαλού.  Στη διαδρομή, αφού περάσουμε από τα πορτοκαλοχώρια και το χωριό Λάκκοι, φθάνουμε στο νότιο μύχο του οροπεδίου, στο Ξυλόσκαλο, το οποίο αποτελεί την κύρια πρόσβαση-είσοδο στον Εθνικό Δρυμό των Λευκών Ορέων, το περίφημο Φαράγγι της Σαμαριάς.  Από εδώ θα θαυμάσουμε το μαγευτικό και τραχύ τοπίο, καθώς μπροστά μας ανοίγεται το μονοπάτι που οδηγεί στο νότιο τμήμα του φαραγγιού, την Αγία Ρούμελη.  Το μεσημέρι γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Απόγευμα ελεύθερο.  Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: ΡΕΘΥΜΝΟ – ΑΡΚΑΔΙ
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το Ρέθυμνο, με το γραφικό Βενετσιάνικο Λιμάνι και την περίφημη Φορτέτσα, η οποία ορθώνεται πάνω σε βράχο στο λόφο Παλαιόκαστρο, στη Δυτική πλευρά της πόλης.  Το περίφημο αυτό οχυρό μήκους 1.307 μ. ήταν το μεγαλύτερο κάστρο που είχαν κατασκευάσει μέχρι τότε οι Βενετοί στην Κρήτη και χτίζονταν για 15 χρόνια (1537-1588).  Στους πρόποδες της Φορτέτσας απλώνεται σήμερα η παλιά πόλη με τα γραφικά στενά δρομάκια και τα βενετσιάνικα κτίσματα, ανάμεσα στα οποία και το πιο ενδιαφέρον μνημείο της πόλης, που διατηρείται σε άριστη κατάσταση, η Λότζια, κτίσμα του 16ου αιώνα, όπου σήμερα στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη.  Περπατώντας στα σοκάκια και στα παράλια της πόλης θα απολαύσουμε τον καφέ μας και θα γευματίσουμε.  Στη συνέχεια μετάβαση στο Αρκάδι, στην ιστορική Μονή που κτίστηκε τον 14ο αιώνα μ.Χ. από τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ηράκλειτο και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανάσταση της Κρήτης εναντίον των Τούρκων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: ΚΝΩΣΟΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού προκειμένου να θαυμάσουμε ότι απέμεινε από τα περίφημα Μινωικά ανάκτορα του βασιλιά Μίνωα.  Συναρπαστικοί μύθοι, του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο, συνδέονται με το ανάκτορο.  Τα πολυάριθμα, εξαιρετικής τέχνης ευρήματα, αγγεία, σκεύη, ειδώλια, το αρχείο πινακίδων της Γραμμικής Β΄, καθώς και τα πρωτότυπα των τοιχογραφιών, φυλάσσονται στο μουσείο του Ηρακλείου.  Εν συνεχεία μετάβαση στο Ηράκλειο, που κρατάει την παράδοση μιας από τις ελκυστικότερες πόλεις της Μεσογείου.  Αφού περάσουμε από τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη, θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας.  Στους χώρους του φυλάσσεται η μεγαλύτερη συλλογή μνημείων του αρχαίου Κρητικού Πολιτισμού και θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μουσεία του κόσμου.  Εν συνεχεία μεταφορά στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο, απ’ όπου αναχωρούμε.  Άφιξη και μεταφορά στο σχολείο.

Περιλαμβάνονται:
Μετακινήσεις, εκδρομές και περιηγήσεις, με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα (διατίθεται κατ’ αποκλειστικότητα στο σχολείο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής).
Αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ΚΡΗΤΗ.
Τέσσερις (4) διαν/σεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο, σε τρίκλινα-τετράκλινα δωμάτια οι μαθητές και σε μονόκλινα-δίκλινα οι συνοδοί καθηγητές.
Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο (σύνολο 4).
Δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο (σύνολο 4).
Υπεύθυνος του γραφείου μας στο ξενοδοχείο.
Επίσημος επαγγελματίας ξεναγός στην Κνωσό & στο Μουσείο του Ηρακλείου.
Γιατρός στο ξενοδοχείο.
Δωρεάν συμμετοχή των συνοδών καθηγητών.
Ασφαλιστική κάλυψη & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Οι είσοδοι στα μουσεία & στους ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους.
           

 RODOS 

Μεσαιωνική Πόλη - Ενυδρείο - Λίνδος - Κάμειρος - Φιλέρημος - Πεταλούδες
5 Ημέρες Ακτοπλοϊκώς ή Αερ/κώς

 

1η Ημέρα: ΡΟΔΟΣ
Συγκέντρωση στο σχολείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο λιμάνι ή στο αεροδρόμιο.  Άφιξη στη Ρόδο, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη γνωριμία με την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων. Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

2η  Ημέρα:: ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ – ΕΝΥΔΡΕΙΟ
Μετά το πρόγευμα ανοίγουμε τον κύκλο της γνωριμίας μας με το Νησί του Ήλιου, με την ξενάγηση της πόλης.  Θα επισκεφθούμε τον Λόφο του Μόντε Σμιθ με τα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης, του Ναού του Απόλλωνα και του Αρχαίου Σταδίου και θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα.  Θα δούμε τη Μεσαιωνική Πόλη, την Πόλη των Ιπποτών του τάγματος του Αγ. Ιωάννου με το περίφημο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, όπου ανηφορίζοντας την οδό των Ιπποτών, νιώθεις το χρόνο σταματημένο.  Επίσης θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μαντράκι και το Ενυδρείο.  Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος Χρόνος. Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΛΙΝΔΟΣ
Μετά το πρόγευμα θα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με το νησί, επισκεπτόμενοι το ανατολικό τμήμα του.  Περνώντας από το κοσμοπολίτικο θέρετρο Φαληράκι, με τα περίφημα εργαστήρια κεραμεικών, φθάνουμε στη γραφική Λίνδο, με την παραδοσιακή νησιώτικη αρχιτεκτονική.  Ακολουθώντας διαδρομές δαιδαλώδεις τα βήματά μας οδηγούνται ασυναίσθητα ως την αρχαία Ακρόπολη, μάρτυρα της πολυτάραχης ιστορίας του νησιού. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: ΚΑΜΕΙΡΟΣ – ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ – ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ – ΦΑΡΜΑ 
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει εκδρομή στο δυτικό τμήμα του νησιού.  Θα επισκεφθούμε τα ερείπια της αρχαία Καμείρου, τη Φιλέρημο και την πανέμορφη κοιλάδα με τις πεταλούδες, μοναδικό βιότοπο της πεταλούδας Panaxia Quantripunctaria.    Ακολούθως θα επισκεφθούμε ( προεραιτικα ) την περίφημη Φάρμα της Ρόδου, όπου φιλοξενούνται σπάνια είδη ζώων απ’ όλο τον κόσμο.  Το απόγευμα, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο.  Ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα:  ΡΟΔΟΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ   
Μετά το πρόγευμα προτείνουμε μια περιήγηση στην αγορά της Ρόδου για τα τελευταία ψώνια.  Μεταφορά στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο, απ’ όπου αναχωρούμε.  Άφιξη και μεταφορά στο σχολείο.

Περιλαμβάνονται:
Μετακινήσεις, εκδρομές & περιηγήσεις, με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα (διατίθεται κατ’ αποκλειστικότητα στο σχολείο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής).
Αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ΡΟΔΟ.
Τέσσερις (4) διαν/σεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο σε τρίκλινα-τετράκλινα δωμάτια οι μαθητές και σε μονόκλινα-δίκλινα οι συνοδοί καθηγητές.
Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο (σύνολο 4).
Δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο (σύνολο 4).
Υπεύθυνος του γραφείου μας στο ξενοδοχείο.
Επίσημος επαγγελματίας ξεναγός στην πόλη της Ρόδου.
Γιατρός στο ξενοδοχείο.
Δωρεάν συμμετοχή των συνοδών καθηγητών.
Ασφαλιστική κάλυψη & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Οι είσοδοι στα μουσεία & στους ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους

 

 

HRAKLEIO 

Ρέθυμνο - Αρκάδι - Χανιά - Κνωσός - Αρχ. Μουσείο - Αγ. Νικόλαος

 

1η Ημέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΧΑΝΙΑ
Συγκέντρωση στο σχολείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο λιμάνι ή στο αεροδρόμιο.  Άφιξη στο Ηράκλειο και άμεση αναχώρηση για Χανιά.  Θα αρχίσουμε την περιήγησή μας στην πόλη από το Τζαμί των Γενίτσαρων, την παλιά Βενετσιάνικη Εκκλησία, τον προμαχώνα Σαν Σαλβατόρε, τη Βενετσιάνικη Λότζια και την εκκλησία του Αγ. Φραγκίσκου.  Θα επισκεφθούμε ακόμη το Αρχαιολογικό και το Ναυτικό Μουσείο, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του φρουρίου Φίρκα, όπου στους χώρους του με τα πλούσια και σημαντικά εκθέματα διαφυλάσσονται οι ναυτικές παραδόσεις της Κρήτης.  Το μεσημέρι φαγητό στο γραφικό Βενετσιάνικο λιμάνι και κατόπιν επιστροφή στο Ηράκλειο.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2η  Ημέρα: ΚΝΩΣΟΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού προκειμένου να θαυμάσουμε ότι απέμεινε από τα περίφημα Μινωικά ανάκτορα του βασιλιά Μίνωα.  Συναρπαστικοί μύθοι, του Λαβύρινθου με τον Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο, συνδέονται με το ανάκτορο.  Τα πολυάριθμα, εξαιρετικής τέχνης ευρήματα, αγγεία, σκεύη, ειδώλια, το αρχείο πινακίδων της Γραμμικής Β΄, καθώς και τα πρωτότυπα των τοιχογραφιών, φυλάσσονται στο μουσείο του Ηρακλείου.  Εν συνεχεία μετάβαση στο Ηράκλειο, που κρατάει την παράδοση μιας από τις ελκυστικότερες πόλεις της Μεσογείου.  Αφού περάσουμε από τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη, θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας.  Στους χώρους του φυλάσσεται η μεγαλύτερη συλλογή μνημείων του αρχαίου Κρητικού Πολιτισμού και θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μουσεία του κόσμου.  Ελεύθερος χρόνος στην πόλη του Ηρακλείου.  Από την πλατεία Ελευθερίας, περπατώντας λίγα λεπτά μέσα από την αγορά της πόλης, φθάνουμε στην πλατεία με τα Λιοντάρια.  Αφού γευματίσουμε και απολαύσουμε τη βόλτα μας, επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.  Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΡΕΘΥΜΝΟ – ΑΡΚΑΔΙ
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για το Ρέθυμνο, με το γραφικό Βενετσιάνικο Λιμάνι και την περίφημη Φορτέτσα, η οποία ορθώνεται πάνω σε βράχο στο λόφο Παλαιόκαστρο, στη Δυτική πλευρά της πόλης.  Το περίφημο αυτό οχυρό μήκους 1.307 μ. ήταν το μεγαλύτερο κάστρο που είχαν κατασκευάσει μέχρι τότε οι Βενετοί στην Κρήτη και χτίζονταν για 15 χρόνια (1537-1588).  Στους πρόποδες της Φορτέτσας απλώνεται σήμερα η παλιά πόλη με τα γραφικά στενά δρομάκια και τα βενετσιάνικα κτίσματα, ανάμεσα στα οποία και το πιο ενδιαφέρον μνημείο της πόλης, που διατηρείται σε άριστη κατάσταση, η Λότζια, κτίσμα του 16ου αιώνα, όπου σήμερα στεγάζεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη.  Περπατώντας στα σοκάκια και στα παράλια της πόλης θα απολαύσουμε τον καφέ μας και θα γευματίσουμε.  Στη συνέχεια μετάβαση στο Αρκάδι, στην ιστορική Μονή που κτίστηκε τον 14ο αιώνα μ.Χ. από τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ηράκλειτο και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επανάσταση της Κρήτης εναντίον των Τούρκων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα:: ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και σήμερα θα επισκεφθούμε την ανατολική πλευρά του νησιού.  Σε απόσταση λιγότερο από μια ώρα βρίσκεται ο Άγιος Νικόλαος, η πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου, ένα γραφικό, δημοφιλές θέρετρο, στον κόλπο της Μιραμπέλλου.  Θα περπατήσουμε στο λιμάνι, που είναι γεμάτο δραστηριότητα, καθώς εστιατόρια και καφετέριες δημιουργούν μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, χωρίς όμως η πόλη να χάνει το παραδοσιακό της χρώμα.  Ο Άγιος Νικόλαος, με μεγάλη ιστορία από τα αρχαία χρόνια, σήμερα είναι η πιο ανεπτυγμένη, τουριστικά πόλη, στο νησί.  Αργά το μεσημέρι, αφού γευματίσουμε, θα απολαύσουμε τον καφέ μας στο λιμάνι και στη συνέχεια επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο.  Το απόγευμα ελεύθερο.  Το βράδυ δείπνο & προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  
Μετά το πρωινό χρόνος ελεύθερος, για μια τελευταία βόλτα και για τα τελευταία ψώνια.  Ακολούθως μεταφορά στο λιμάνι ή το αεροδρόμιο, απ’ όπου αναχωρούμε.  Άφιξη και μεταφορά στο σχολείο.

Περιλαμβάνονται:
Μετακινήσεις, εκδρομές και περιηγήσεις, με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα (διατίθεται κατ’ αποκλειστικότητα στο σχολείο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής).
Αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ΚΡΗΤΗ.
Τέσσερις (4) διαν/σεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο σε τρίκλινα-τετράκλινα δωμάτια οι μαθητές και σε μονόκλινα-δίκλινα οι συνοδοί καθηγητές.
Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο (σύνολο 4).
Δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο (σύνολο 4).
Υπεύθυνος του γραφείου μας στο ξενοδοχείο.
Επίσημος επαγγελματίας ξεναγός στην Κνωσό και στο Μουσείο του Ηρακλείου.
Γιατρός στο ξενοδοχείο.
Δωρεάν συμμετοχή των συνοδών καθηγητών.
Ασφαλιστική κάλυψη & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Οι είσοδοι στα μουσεία & στους ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους.